English site
Aktuelt
Nyheter
Ledere
Forum
Prosjekter
Tips og Råd
Bli involvertFattig og Rik i Juletider!
Av: Vidar Michael Klepp  Tirsdag 29. november 2005  Tilbake

Bilde # 16

Når en kommer fra et velstående og rikt land som Norge, er det ikke altid like enkelt å se og forstå de store forskjellene som rår mellom fattig og rik. Etter å ha bodd i Filippinene nå noen måneder...

...er det lettere å sette seg inn i de fattiges situasjon, vi omgås dem jo daglig. Vi ser elendigheten rundt boforholdene, vi kjenner stanken i gatene når vi går på hjemme besøk. Vi møter mødre som gir bort barna i fortvilelse over å ikke kunne gi dem mat osv. Barn og voksne som tigger er dagligdags, noen forsøker å tjene noen slanter til det mest nødvendige, ved å dirigere deg inn og ut av p-plasser. Som en representant for de rike, har en to valg. Bli kynisk og selvfokusert, eller takknemlig og hjelpsom. Vi er takknemlige for den velstand vi er vokst opp med, nå ønsker vi å være hjelpsomme mot de mindre heldige! Vi planlegger innkjøp av kurver med forskjellig julemat og snacks. Julegaver må en også ha - en til far, og en til mor, en til søster og en til bror. Vi vil også gi deg en anledning til å være med å gi julemat og gaver til noen som virkelig trenger det. Jeg vil faktisk utfordre deg til å ta ekstra i, det er jo jul. Be gjerne dine venner om det samme. Skap en vellykket jul for noen som trenger det.

Vi vil sørge for at du får god tilbakemelding på hvordan julen har blitt forandret for noen av våre medborgere. For anledningen har jeg opprettet en konto 6580 11 09718 som kan brukes til dette. La oss sammen skape en verdifull jul for de som virkelig vil sette pris på det!


Basics.no Org.nr.: 987 838 590
Postadresse: postboks 23 Kråkenes 5896 BERGEN
Telefon: 55 98 78 00 E-post: post@basics.no
Bankgiro: 9791 10 39153
Designsentralen | Designer1