English site
Aktuelt
Nyheter
Ledere
Forum
Prosjekter
Tips og Råd
Bli involvertPedicabs i Sagay!
Av: Vidar Michael Klepp  Onsdag 5. oktober 2005  Tilbake

Bilde # 13

Denne uken har vi vært på tur til en by som heter Sagay, og ligger på øya Negros omtrendt midt i landet. Her har det det siste året gått 5 sykkeltaxier, eller Pedicabs med støtte fra basics. En god dagslønn for...

...disse sjåførene ligger på omtrent 120 pesos, eller ca 14 nkr. Det er stortsett studenter som benytter seg av taxi tilbudet, når de skal til og fra skolen. Derfor har disse sjåførene nå satt igang med litt sparing, slik at de har litt å leve av når skolen har ferie. Det er noen herlige familier vi får hilst på og snakket litt med. Fulle av glede, smilende og lekende. Det er nå bare noen få tilbakebetalinger som gjennstår før sykklene er deres, og de har allerede nye planer for hvordan de kan øke på inntektene. En fiskebåt med motor er det de snakker om, da kan de komme lengre ut på sjøen og til og med overnatte. En båt for 2 ligger på omtrent 30.000p eller ca 3700 nkr. Det er merkbart trist og forlate disse herlige menneskene, og en sitter igjen med masse tanker etter et møte som dette. 7 personer (far, mor og 5 barn) lever på disse 2$ pr dag. 30peso for 1kg ris, 30peso nedbetaling, 5peso sparing, skolegang, vann, strøm. og 12timers arbeid 7dager i uken. Nei, folkens vi har mye å være takknemlige over hjemme i Norge.

Vell tilbake igjen i Manilla fortsetter dagene med planlegging og videreutvikling. Erfaringene og opplevelsene som er opplevd setter sine spor i denne delen av abeidet. Men mest av alt er det menneskene i denne nøden som hjerte strekker seg ut til.


Basics.no Org.nr.: 987 838 590
Postadresse: postboks 23 Kråkenes 5896 BERGEN
Telefon: 55 98 78 00 E-post: post@basics.no
Bankgiro: 9791 10 39153
Designsentralen | Designer1